Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΝΗΛ ΓΙΑΝΓΚ ΓΙΝΕΤΑΙ 68: Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΡΟΚΕΡ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΞΙΟΣ


Ο Νηλ Γιανγκ ανανέωσε τις λευκές παραδοσιακές μουσικές της Αμερικής φολκ και κάντρυ και υπήρξε από τους μουσικούς "προφήτες" του grunge ήδη από το 1969. Στην δεκαετία του 80 ψήφισε Ρέηγκαν και στήριζε τον Μπούς. 

Στο κάντρυ άλμπουμ του Old Ways εξύμνησε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής θεωρώντας ότι "ο ροκ τρόπος ζωής δεν σε αφήνει να γεράσεις με αξιοπρέπεια" Τo τραγούδι του Rockin in the Free World έγινε ύμνος των συντηρητικών για την πτώση του κομμουνισμού αλλά και το Ισλάμ. ¨ομως συνέχισε να κάνει γνωστό στον κόσμο την ιστορία του Τείχους του Κομμουνισμού. ΄ Το 1985 μαζί με τον Γουίλλυ Νέλσον και τον Τζων Κούγκαρ Μέλλενκαμπ συνίδρυσε και συνοργάνωσε την σειρά φιλανθρωπικών κονσέρτων Farm Aid . Σκοπος του "Φαρμ Αίηντ" ήταν να να μην χάσουν οι Αμερικανοί αγρότες τις φάρμες από δάνεια στις τράπεζες και το 1997 βοήθησε να περάσει σχετικός αμερικάνικος νόμος υπέρ των αγροτών. Έκτοτε οργανώνει και παίζει στο Farm Aid για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες φάρμες ενάντια στους κολοσσούς τύπου Μοσάντο και να υπάρχει καλό φαγητό γαι όλους από αυτές. 

 Το 2001 με το Let's Roll εξύμνησε τους ηρωϊκούς ταξιδιώτες της τρίτης πτήσης της 11ης Σεπτεμβρίου που επιτέθηκαν σε αυτούς που τους κρατούσαν όμηρους. Σόκαρε τους αριστερούς/χίπις οπαδούς του όταν υπερασπίσθηκε τα μέτρα του Μπούς ενάντια στη τρομοκρατία θεωρώντας τα αναγκαίο και προσωρινό συμβιβασμό για όσους πιστεύουν σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Παίζει φιλανθρωπικές συναυλίες για άτομα με δυσλεξία και ΑΜΕΑ , καθότι ο ίδιος έπασχε από την πρώτη και από άνοια. Πολιτικά συνεχίζει να είναι ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και τους συντηρητικούς του Δημοκρατικού Κόμματος.

ENA TΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.